úterý 8. ledna 2013

Give ´em hell, Mallone - 70%

Byl to mizernej případ už vod začátku. To bylo Mallonemu jasný už vod prvního výstřelu z vosmatřicítky, kterej mu málem rozčísl pěšinku a zničil klobouk. Jeneže Malloneho není tak jednoduchý vodeslat do tý nebeský čekárny, protože je "Drsňák". Zabili mu ženu, dítě, bratra a dokonce i bratrovu rodinu, což neměli dělat. Mallone vyrazil na cestu krve a zabil všechny, kdo s tím měli co do činění. Toho posledního, co to celý spunktoval, si nechal nakonec a pořádně si ho vychutnal - holou rukou mu vyrval srdce a před jeho očima ho snědl. Tak se to aspoň vykládá v temným podsvětí. Možná to je pravda, a možná že ne, důležitý je jen jedno - z Malloneho jde strach a to je to, co se mu líbí. Jeho život byl vod tý doby plnej chlastu, střelby a krve. Potácel se vod případu k případu a přežíval, než přišla Ona. Jo, přesně tak, Ona s velkým O. Mystická Femme Fatale, která zatáhla Malloneho do jednoho z nejzásadnějších případů jeho kariéry. Hned, jak ji spatřil, bylo mu jasný, že přináší jen trable a že by se vod ní měl držet dál, ale možná to byly ty dlouhý lokýnky, co jí padaly přes ramena, nebo ten podivnej lesk v jejích kaštanovejch očík, který prosily vo záchranu, co Malloneho nakonec přimělo aby se vysral na ten podivnej pocit v žaludku a zahrál si na rytíře ve špinavým baloňáku. 



V tu chvíli neměl ani to nejmenší ponětí, že ho vosud v podobě týhletý dámičky přivede do cesty Asijský mrše, která má nože ukrytý snad úplně všude, či šílenýmu pyromanovi, kterej je štastnej, jen když je v jednom ohni. Bizardní figurky, jakoby vypadly rovnu z Dicka Tracyho.
 Mallone byl zvyklej na kulky a krev, dokonce i když šlo vo jeho vlastní. S průstřelem si vždycky zašel za doktorem... no, vlastně jako hodnej synek za maminkou, která bydlí v Domově Důchodců a v pračce má ukrytou sadu malýho chirurga. Jak sama říká, nebejt toho, že Malloneho vobčas postřelej, ani by se neukázal. Možná je to pravda, ale to nic nemění na tom, že Mallone, má svoji matku rád....


   Co víc ještě říct vo tomhle podivným případu? Nikdo nic neví a všechno se zamotává víc a víc, každej něco skrejvá, to je Mallonemu jasný jak facka. A všichni chtěj vod Malloneho jen to jedno - Smysl Lásky. Ne, nejde vo žádnej buzerantskej baloňákovej fetiš, vo tom žádná. To nemá Russel Mulcahy ve zvyku. To spíš useknutý hlavy, může bejt jen jeden a podobný píčoviny. A proč si to nezkusit i v noirový akční detektivce? Jasně, Mallone a jeho případ je pocta noirovým detektivkám v akčním hávu a popravdě to fakt funguje. Malloneho drsnej hlásek všecko komentuje za pomoci vnitřního komentáře v doprovodu tklivýho saxofonovýho sóla a flaška Jamesona, je vždy po ruce (jen škoda, že to nejni Jack ). A  co ten ksicht v baloňáku? Thomas Jane? Ten je na tyhlety role anithrdinů zvyklej už vod dob, co si podal Johna Travoltu, ne-li dřív. Ve výsledku, je tohle vlastně docela svižná, místy vtipná, trochu nekonzistentní pohodovka, kterou by si mohli vychutnat všichni ti noiroví nadšenci a fanoušci těch vohlastů v baloňáku s pevnou a jistou rukou, kterým všechny jejich mozkový závity nepochcípaly, ale díky neustálýmu boji z alkoholem jsou den ze dne silnější a vychcanější (protože co tě nezabije, to tě posílí).



P.S.: Najdi deset rozdílů:





 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat