čtvrtek 13. září 2012

Let's Dance: Revolution [80%]

 (prevzano z meho fb, ulozeno momentalne pro archivni ucely, formatovani bude dodelano ve chvilich volna)

Za vrstvou klise tak tlustou, ze by se dala krajet leda tak motorovou pilou lezi Miamske slumy plne krasnych, mladych lidi, kteri cele dny travi prochazenim se po meste, pokud mozno co nejmene obleceni, pripadne divokym tancem mezi nic netusicimi jinymi mladymi, krasnymi lidmi. Presne temto kratochvilim se venuji i hlavni hrdinove, kteri svymi promyslenymi vystupy, drahou technikou a schopnosti naucit se efektivni show doslova v radu hodin nesleduji mensi cil, nez ziskat 10 milionu shlednuti na YouTube a vyhrat tak soutez o 100.000$, ktere vsichni nutne potrebuji (fakt, ze jenom v ramci prvniho vystoupeni predvedou hracky za mnohem vetsi penize v klidu ignorujte, tady jde o tanec a ne o logiku). Nepamatuju se, kdy naposled jsem videl film, ktery by slepeji sledoval predem pevne nacrtnutou (a mnohokrat predvedenou) linku pribehu a kde by mi to mene vadilo. Snimek ma totiz skvelou schopnost nebrat se nijak moc vazne, tanecni vystoupeni jsou prehnana a vystylovana do extremu, dulezite informace jsou pokud mozno vyzkratkovany (jo ta holka je fakt skvela, videl jsem ji jednou tancit, tak ji priberu do nasi tajne skupiny, o kterou se zajima policie a o ktere se vsude mluvi, co na tom, ze je to dcera meho sefa, ona nas nepraskne) a podany se spravnou davkou "cool efektu" (predstaveni celeho tymu zpusobem jako vytrzenym z Dannyho partaku, clen skupiny predvadejici efektni street art pri kazdem tanecnim vystoupeni,...) a slumy jsou zde podavany jako misto, kde byste chteli stravit cely zbytek sveho zivota, nebot kazdy den je party a vsichni jsou zde stastni, mladi a krasni (krom majitele hospody, ktery uz ma mladi za sebou). Vsechno tohle s sebou prinasi efekt, ktery vas nuti se smat po vetsinu doby, at uz vas opravdu budou rozesmivat vtipy na platne nebo to, jak srandovne to cele pusobi. Na nudu neni cas, nebot kdyz uz by hrozilo, ze vas zacne iritovat pribeh, tak je natrenovano dalsi cislo a dalsi lide se 3D vrti na platne. Samozrejme na konci vse dospeje k cukrkandlovemu konci, kdy behem epickeho (aspon podle tvrzeni lidi na platne) tanecniho cisla pochopi, jak straslive se mylili a jak jsou ty slumy opravdu krasne a lide v nich ti nejlepsi tanecnici.
Novy Let's Dance rozhodne neni pro kazdeho, jeho ocividne zamereni na mlade publikum zpusobuje, ze naproste vetsine lidi rozhodne nebude po chuti, nedejboze, pokud je nebavi sledovat, jak se lide vrti zpusoby, ktere mnohdy pripominaji zasah elektrickym proudem. Na druhou stranu pokud mate chut na "lehky letni snimek" a pokud ho dokazete brat s nadhledem, tak by pro vas mohlo, stejne jako pro me, byt LD:R prijemnym prekvapenim (minule dily jsem pro jejich slusnou davku kritiky nevidel a jak jsem pochopil, tak je to i dobre, nebot pribehove linie se pry moc nemeni).
PS: Na to, ze je snimek natocen s hodnocenim PG-12 (pristupne od 12ti let) jsem se az casto divil, jestli jsem opravdu ve spravnem sale a jestli jsem omylem neskoncil na nejakem soft-porn snimku (i kdyz ty nemivaji tak promyslenou choreografii).
PPS: Po shlednuti Magic Mikea (Bez Kalhot) a tohoto kousku uz mam jasno v tom, ze dnesni mlade divky leti primarne na vysvalene chlapce, kteri se umi prohybat do silenych uhlu a tanci jako zasazeni elektrickym proudem. Prihlasuju se proto do kurzu jogy a na nejaky kurz elektrotechniky, treba tam pri praci s proudem prijdu k nejake nehode, ktera mi da zaklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat